Uw bezoek

Belangrijk om mee te nemen en rekening mee te houden tijdens je bezoek aan De Poort:

Verwijzing van je verloskundige of arts

Neem jouw verwijzing voor het onderzoek mee als je deze ontvangen hebt van je verloskundige of arts.

Gevulde blaas of lege blaas

Bij een aantal echo-onderzoeken is een gevulde blaas wenselijk. Als dit voor jouw echo-onderzoek het geval is is het verstandig om 1 uur voor het onderzoek de blaas te legen en daarna twee tot drie glazen water te drinken.

Trek makkelijke kleding aan

Voor aanvang van de echografie vragen wij jou je kleding te verwijderen in het te onderzoeken gebied. Het is niet altijd noodzakelijk. Maar voor jouw gemak kun je voor de zekerheid kleding uitkiezen die gemakkelijk aan en uit te trekken is.

Kinderen in de echokamer niet toegestaan bij medische echo’s

Het echo onderzoek vindt plaats in een donkere kamer. Onze ervaring leert dat kinderen dit eng kunnen vinden en weinig herkennen van hun broertje of zusje. U moet dan aandacht schenken aan uw kind in plaats van naar de echobeelden kijken.

Telefoon op ‘stil’ of ‘uit’

Omdat de echo een medisch onderzoek is verzoeken wij je vriendelijk je telefoon op “stil” te zetten tijdens het onderzoek, niet te filmen en/of fotograferen en niet meer dan 2 begeleiders mee te nemen.

Folder

Over de 13 wekenecho en de 20 wekenecho zijn folders beschikbaar. Je hebt deze als het goed is van je verloskundige of arts ontvangen. Zo niet, vraag dit even na. Om er zeker van te zijn dat je goed op de hoogte bent van de onderzoeken verzoeken wij je deze folder voor je bezoek aan de Poort goed door te lezen.

Latexallergie

Heb je een latexallergie, meld dit dan meteen voor aanvang van de echo.

Navelpiercings verwijderen

Omdat een navelpiercing de apparatuur zou kunnen beschadigen verzoeken wij je deze thuis te verwijderen

Financieel

In sommige gevallen moet je het onderzoek ter plekke afrekenen. Dat kan per pin of cash. Voor meer informatie hierover, kijk even naar de prijslijst.

Stagiaires

Onze echoscopisten begeleiden regelmatig (student-) verloskundigen en artsen die een echo-opleiding volgen. Het is dus mogelijk dat je een stagiaire treft die meekijkt met het onderzoek of het onderzoek onder begeleiding van de echoscopist uitvoert. Mocht je hier bezwaar tegen hebben, kun je dit natuurlijk aangeven bij de assistente of de echoscopiste.

Veelgestelde vragen

Mogen kinderen mee naar de medische echo’s?

Dit is niet toegestaan bij medische echo’s. Het echo onderzoek vindt plaats in een donkere kamer. Onze ervaring leert dat kinderen dit eng kunnen vinden en weinig herkennen van hun broertje of zusje. U moet dan aandacht schenken aan uw kind in plaats van naar de echobeelden kijken en naar de uitleg luisteren. Daarnaast kan de echoscopist zich niet meer optimaal concentreren. Er kunnen fouten worden gemaakt. Er bestaat tot slot altijd een mogelijkheid dat er een afwijkend beeld gevonden kan worden. U en uw partner krijgen dit dan tijdens het onderzoek te horen. Dit roept vaak veel vragen, maar ook emoties op. Voor kinderen is het moeilijk hierbij betrokken te zijn. Kinderen mogen wel mee bij echo’s op eigen verzoek.

Wat is het wachtwoord om de foto’s van mijn echo’s te bekijken?

Het wachtwoord om de foto’s van je echo te bekijken is poort20

Moet ik een volle of lege blaas hebben tijdens de echo’s?

Als er een echo wordt gemaakt op je buik is een volle blaas aan te raden (twee glazen water anderhalf uur voor de echo is voldoende). Soms is het nodig dat een echo vaginaal gemaakt moet worden, zodat de echoscopiste een beter beeld krijgt. Bij een vaginale echo is een lege blaas aan te raden. Dit krijg je te horen van de echoscopiste of de assistente.

Mag ik ook een spiraal komen zetten als ik niet zwanger ben?

Jazeker, ook als je niet eerder bij De Poort bent geweest of nog geen kinderen hebt gehad, kan je bij ons een spiraal laten plaatsen.

Zijn er kosten verbonden aan het voorlichtingsconsult of het plaatsen van anticonceptie?

De kosten voor het voorlichtingsconsultant bedragen 30 euro. De kosten voor het plaatsen van anticonceptiemiddelen hangen af van je zorgverzekering. Sommige verzekeringen vergoeden het helemaal of een deel ervan.

Belangrijk om mee te nemen tijdens uw bezoek aan de Poort:

  • PNeem uw verwijzing voor het onderzoek mee als je deze ontvangen hebt van uw verloskundige of arts
  • PTrek makkelijke kleding aan